by admin

Hari Yang Sedih… Stan Lee meninggal dunia.

  Hari ni adalah hari yang sedih berikutan pemergian karyawan terkemuka Stan Lee. Bagi peminat Stan Lee, beliaulah yang merevolusi dan mewarnai industri komik, khususnya Marvel Comics dengan watak-watak superhero yang diminati ramai, di seluruh pelusuk dunia. Bagi yang tidak tahu, mendiang Stan Lee ni lah yang mencipta watak-watak Marvel seperti Spiderman, Incredible Hulk, Thor,…

by admin

Hantu Tak Wujud?

  Antara perkara yang paling ditakuti manusia ialah hantu. Tak kiralah hantu pocong ke, hantu kum-kum, jerangkung, pontianak, langsuir dsbnya, kita sentiasa dihidangkan dengan cerita-cerita hantu yang pastinya meremangkan bulu roma. But, what if I tell you bahawa hantu ni sebenarnya tak wujud? Tak wujud? Biar betul?!! Habis tu, kita takut kat apa sebenarnya? Haaa……

by admin

JUDGE: Live In Bangkok 2018

  DATE: Sunday Oct 14, 2018 Venue: Brownstone (On Nut Soi 25, Sukhumvit 77) Ticket: 900 B. Opening Act: Monument X, God Hates, No Is Not, High Voltage  Time Start : 6 :00 pm Promoter: Blast Magazine More Info: YOS 081-6923961 / FB : leesic666 Booking Ticket: Transfer your money to Kasikorn Bank 065-2-50722-0 Saranpong Sookpanon   Share this…

by admin

Isu Kahwin Dengan Anak Gadis 11 Tahun. Di Mana Silapnya?

Kecoh baru-baru ini apabila viral mengenai seorang lelaki di Kelantan yang bernikah dengan anak gadis berusia 11 tahun. 11 tahun? Gila ke apa?! Pada awalnya saya ingat kot ada orang buat fake news tetapi rupa-rupanya kes ni benar-benar berlaku. Manusia jenis apa yang tergamak melakukan perbuatan terkutuk sebegini? Sememangnya tak masuk akal langsung, bros and sis….

by admin

PRU Ke-14: Hari Penentuan

Marilah mari pergi mengundi, Jangan lupa kewajipan pada negara.   Setelah kita dijemukan dijamukan dengan kempen demi kempen oleh Barisan Nasional dan Pakatan Harapan selama beberapa minggu, akhirnya telah tiba masanya kita menjalankan tanggungjawab kepada negara. Samada kita nak renew kontrak kita dengan kerajaan Barisan Nasional (yang memerintah dah 60 tahun) ataupun kita ingin menyahut…

by admin

Stephen Hawking Meninggal Dunia

  Ahli fizik terkemuka, Stephen Hawking, meninggal dunia pagi tadi di rumahnya di Cambridge. Anak-anaknya mengesahkan berita pemergian bapa mereka sebentar tadi. Mendiang berumur 76 tahun. Ni berita yang amat sedih terutama kepada mereka yang mengikuti perkembangan beliau. Hawking merupakan seorang theoretical physicist yang amat terkenal oleh kerana kepintaran dan semangatnya yang tak pernah luntur di…