by admin

Selamat Tahun Baru 2019

Pejam celik, pejam celik dah sampai pon kita ke penghujung tahun 2018. Banyak jugaklah yang berlaku dalam tahun ni. Tak dapat nak huraikan satu persatu. UMNO kalah PRU-14 Peristiwa yang paling bersejarah bagi tahun 2018 adalah kekalahan UMNO-BN di dalam PRU ke-14. Akhirnya, berkubur jua satu gabungan parti-parti lapok yang telah memerintah Malaysia sejak sekian…

by admin

Hari Yang Sedih… Stan Lee meninggal dunia.

  Hari ni adalah hari yang sedih berikutan pemergian karyawan terkemuka Stan Lee. Bagi peminat Stan Lee, beliaulah yang merevolusi dan mewarnai industri komik, khususnya Marvel Comics dengan watak-watak superhero yang diminati ramai, di seluruh pelusuk dunia. Bagi yang tidak tahu, mendiang Stan Lee ni lah yang mencipta watak-watak Marvel seperti Spiderman, Incredible Hulk, Thor,…

by admin

Hantu Tak Wujud?

  Antara perkara yang paling ditakuti manusia ialah hantu. Tak kiralah hantu pocong ke, hantu kum-kum, jerangkung, pontianak, langsuir dsbnya, kita sentiasa dihidangkan dengan cerita-cerita hantu yang pastinya meremangkan bulu roma. But, what if I tell you bahawa hantu ni sebenarnya tak wujud? Tak wujud? Biar betul?!! Habis tu, kita takut kat apa sebenarnya? Haaa……

by admin

JUDGE: Live In Bangkok 2018

  DATE: Sunday Oct 14, 2018 Venue: Brownstone (On Nut Soi 25, Sukhumvit 77) Ticket: 900 B. Opening Act: Monument X, God Hates, No Is Not, High Voltage  Time Start : 6 :00 pm Promoter: Blast Magazine More Info: YOS 081-6923961 / FB : leesic666 Booking Ticket: Transfer your money to Kasikorn Bank 065-2-50722-0 Saranpong Sookpanon   Share this…

by admin

Isu Kahwin Dengan Anak Gadis 11 Tahun. Di Mana Silapnya?

Kecoh baru-baru ini apabila viral mengenai seorang lelaki di Kelantan yang bernikah dengan anak gadis berusia 11 tahun. 11 tahun? Gila ke apa?! Pada awalnya saya ingat kot ada orang buat fake news tetapi rupa-rupanya kes ni benar-benar berlaku. Manusia jenis apa yang tergamak melakukan perbuatan terkutuk sebegini? Sememangnya tak masuk akal langsung, bros and sis….