by admin

Madball Live In Bangkok

Madball: Live in Bangkok Friday, 8 Dec 2017 | 7.00 – 11.00 pm Hollywood Ratchada 4 Bangkok, Thailand   Wow… sekali lagi Bangkok menjadi the place-to-be dengan persembahan kumpulan lagenda hardcore New York, Madball. Pastinya ramai peminat hardcore teruja dengan perkembangan ni. Bangkok ni memang tempat special kot. Baru beberapa bulan lepas saja diorang jemput…

by admin

Retrofit Lampu HID Proton Saga 2016

  Saya beli Proton Saga model 2016 ni sebabnya dia ekonomikal, bergaya dan harganya yang berpatutan. Teramatlah sesuai nak dijadikan kereta Uber saya (ya, saya ni seorang pemandu Uber sambilan). Bagi saya, Saga baru ni juga save minyak dan kualiti dia lagi tinggi berbanding model-model Saga sebelumnya. Dia dilengkapi reverse camera dan reverse sensors, ECO mode,…

by admin

Gadis Muslimah menyanyi “Ave Maria” di Majlis Pengebumian rakan Kristiannya

Satu lagi video yang mula viral sekarang ni. Seorang wanita bertudung dilihat sedang menyanyikan “Ave Maria” di majlis upacara pengebumian rakan kristiannya di sebuah gereja di Bogor, Indonesia. Rakaman video tersebut menjadi viral setelah diposkan di Facebook oleh seorang pengunjung yang bernama Budi Soehardi. Dikatakan wanita tersebut merupakan sahabat baik mendiang Chantarina Suyanti, yang baru…

by admin

Perlu Ke Dobi Khas Untuk Muslim Sahaja?

  Semenjak terbongkarnya kes sebuah kedai dobi di Muar, Johor mengenakan syarat khas kepada penggunanya iaitu hanya yang beragama Islam sahaja dibenarkan menggunakan perkhidmatan dobi tersebut, ramai pihak yang bertikam lidah dalam hal ni. Ada segelintir kecil yang bersetuju dan menyokong tindakan pengusaha dobi tersebut. Namun, ramai lagi yang tidak bersetuju dengan tindakan itu dengan…

by admin

Breast Cancer Awareness Month 2017

Salam sejahtera. Oktober merupakan Bulan Kesedaran Barah Payudara atau Breast Cancer Awareness Month. Kanser payudara ini boleh dirawat seandainya masih berada di peringkat awal. Jadi, di sini, ingin saya mengingatkan kepada para wanita untuk sentiasa mengadakan Breast Self Examination seberapa kerap yang mungkin. Terdapat pelbagai tutorial di Internet yang memberikan tunjuk ajar tentang cara-cara menjalankan pemeriksaan payudara sendiri atau lebih dikenali sebagai…

by admin

Sekolah Tahfiz Terbakar, Lebih 20 Maut

Inna lillah wa inna ilaihi rajiuun. Amat sedih sekali bila mendapat tahu pasal kebakaran yang berlaku di Sekolah Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Dato’ Keramat, yang mengorbankan seramai 21 orang pelajar dan dua orang guru sekolah berkenaan. Kejadian yang berlaku kira-kira jam lima pagi itu turut dirakamkan oleh seorang bystander yang tak dikenali. Dalam rakaman video…

by admin

Selamat Menyambut Merdeka & Hari Raya Aidiladha

Salam Merdeka! Tahun ni negara kita menyambut kemerdekaannya yang ke-60. Dah 60 tahun kita merdeka rupanya. Kebetulan pula sambutan kemerdekaan pada tahun ni back-to-back dengan Raya Haji/korban. Dan, kita pula baru habis menganjurkan Sukan SEA. Jadinya, memang sibuk lah time ni. Apapun, Selamat Merdeka dan Selamat Hari Raya.       Share this on :

by admin

Melayu Atheist, Di Mana Pendirian Kita?

  Sekarang ni kecoh lagi pasal isu Malay Atheists apabila viralnya foto yang didakwa sebagai wefie yang diambil ketika perjumpaan Malaysian Atheists pada bulan lepas. Ada yang mendakwa dalam gambar tu ada beberapa orang Melayu yang turut serta. Entah betul, entah tidak dakwaan tu. Tapi, apa pun gambarnya di bawah ni.   Mana satu yang…