by admin

JUDGE: Live In Bangkok 2018

  DATE: Sunday Oct 14, 2018 Venue: Brownstone (On Nut Soi 25, Sukhumvit 77) Ticket: 900 B. Opening Act: Monument X, God Hates, No Is Not, High Voltage  Time Start : 6 :00 pm Promoter: Blast Magazine More Info: YOS 081-6923961 / FB : leesic666 Booking Ticket: Transfer your money to Kasikorn Bank 065-2-50722-0 Saranpong Sookpanon   Share this…

by admin

Seruan Nostalgia: Kedai Auntie di Campbell Complex

Dulu time kitorang mula berjinak-jinak dengan irama punk + metal, Kedai Auntie di Kompleks Campbell ni lah antara tempat kami berkunjung. Waktu tu saya dan bandmates, Shahrul Ismail dan drummer, Hadri Ibrahim, sering bertandang ke sini. Tujuannya adalah untuk mendapatkan kaset-kaset underground yang lazimnya tidak terdapat di pasaran mainstream. Kaset-kaset copy atau “kaset fotostat” inilah menjadi medium…

by admin

R.I.P. Chester Bennington

Berita terkini. Penyanyi utama band terkemuka Linkin Park, Chester Bennington, meninggal dunia siang tadi disyaki bunuh diri. Beliau meninggalkan seorang isteri dan enam orang anak. Berita sebegini tentu mengejutkan ramai pihak di dalam industri muzik dan juga para peminat Linkin Park. Saya amat menganggap Chester sebagai seorang yang berjaya me-mainstream kan music underground di dalam…

by admin

Earth Crisis Menyerlah di Adrenaline 2017, Bangkok

Earth Crisis: Live in Bangkok Friday, 5 May 2017 | 6.00 – 11.00 pm Hollywood Awards Ratchada Soi 4 Bangkok, Thailand Setelah sekian lamanya tak pergi gig hardcore. Kali ni saya sempat menyaksikan sendiri Earth Crisis perform secara live di Bangkok. Memang perasaan dia lain macamlah. Akhirnya, saya dapat lihat dengan mata kepala sendiri band favourite saya ni…

by admin

Earth Crisis bakal perform di Asia Tenggara

Good news! Kumpulan hardcore straightedge terkemuka tahun 90-an, Earth Crisis, bakal mengadakan konsert di tiga lokasi di Asia Tenggara iaitu Bangkok, Jakarta dan Singapura pada bulan May 2017. Butir-butirannya adalah seperti berikut: Bangkok | 5 May 2017 (Fri)Venue: Live RCA, 94, 23/92-94 RCA Alley10310 Bangkok, Thailand Tickets: Click here Singapore | 6 May 2017 (Sat) 1 Commonwealth Lane149544 Singapore,…

by admin

Unggun Bersih by Pak Samad

Unggun Bersih Semakin lara kita didera bara— kita laungkan juga pesan merdeka: Demokrasi sebenderang mentari sehasrat hajat semurni harga diri. Lama resah kita—demokrasi luka; lama duka kita—demokrasi lara. Demokrasi yang angkuh, kita cemuhi; suara bebas yang utuh, kita idami! Dua abad lalu Sam Adams berseru: (di Boston dijirus teh ke laut biru): Tak diperlu gempita…

by admin

On Sale… DVD Seminar Rahsia Rumahtangga Harmoni

Salaam. Sekadar nak iklankan jualan DVD Seminar Rahsia Rumahtangga Harmoni yang diadakan kira-kira lima tahun lepas. Penceramah dia Yg. Berbhg. Ust. Mohd Noor Mamat (pensyarah di UiTM, Shah Alam). Memang begitu informatif dan amat menghiburkan. Kalau kita berasa rumahtangga kita semakin stress dan melarat… usah bimbang, inilah jawapannya. Memang amat efektif kepada semua lapisan umur…