by admin

PRU Ke-14: Hari Penentuan

Marilah mari pergi mengundi, Jangan lupa kewajipan pada negara.   Setelah kita dijemukan dijamukan dengan kempen demi kempen oleh Barisan Nasional dan Pakatan Harapan selama beberapa minggu, akhirnya telah tiba masanya kita menjalankan tanggungjawab kepada negara. Samada kita nak renew kontrak kita dengan kerajaan Barisan Nasional (yang memerintah dah 60 tahun) ataupun kita ingin menyahut…

by admin

Happy New Year 2018

  Selamat Tahun Baru 2018. Begitu pantas masa berlalu, kini kita sudahpun berada dalam tahun 2018. Satu tahun, yang diharapkan, dapat membawa seribu satu makna dalam kehidupan kita. Di awal tahun sebegini kita kembali dengan azam yang baru. Azam tahun lepas pon entah settle, entah tak. Apapun, kita menutup tirai 2017 dengan jayanya dengan semangat…

by admin

Madball Live In Bangkok

Madball: Live in Bangkok Friday, 8 Dec 2017 | 7.00 – 11.00 pm Hollywood Ratchada 4 Bangkok, Thailand   Wow… sekali lagi Bangkok menjadi the place-to-be dengan persembahan kumpulan lagenda hardcore New York, Madball. Pastinya ramai peminat hardcore teruja dengan perkembangan ni. Bangkok ni memang tempat special kot. Baru beberapa bulan lepas saja diorang jemput…

by admin

Selamat Menyambut Merdeka & Hari Raya Aidiladha

Salam Merdeka! Tahun ni negara kita menyambut kemerdekaannya yang ke-60. Dah 60 tahun kita merdeka rupanya. Kebetulan pula sambutan kemerdekaan pada tahun ni back-to-back dengan Raya Haji/korban. Dan, kita pula baru habis menganjurkan Sukan SEA. Jadinya, memang sibuk lah time ni. Apapun, Selamat Merdeka dan Selamat Hari Raya.       Share this on :

by admin

Ramadan Mubarak 1438h

  Ramadan Mubarak! Sekali lagi umat Islam di seluruh dunia menghadapi Ramadan dengan penuh harapan dan kesabaran yang tinggi. Bukan senang tau nak puasa sebulan ni. Terutama kanak-kanak yang baru first time nak posa. Yelah, nak tahan makan dan minum pulak. Memanglah, secara fizikal senang. Tapi, secara mental amat mencabar kewibawaan. Harap takdelah ibubapa yang memaksa anak…

by admin

Bantu Selamatkan Taman Rimba Kiara!

Selamatkanlah Taman Rimba Kiara! TTDI Townhall Meeting Ahad, 7 Mei 2017 | 3.00 ptg Auditorium, Institut Pengurusan Wanita (WIM) 7, Jalan Abg Haji Openg, Taman Tun Dr. Ismail 60000 Kuala Lumpur Satu perhimpunan telah diadakan di Auditorium, Institut Pengurusan Wanita (WIM), TTDI bagi membincang dan membantah Pelan Pembangunan di Taman Rimba Kiara. Dalam pelan tersebut, pihak…

by admin

Earth Crisis Menyerlah di Adrenaline 2017, Bangkok

Earth Crisis: Live in Bangkok Friday, 5 May 2017 | 6.00 – 11.00 pm Hollywood Awards Ratchada Soi 4 Bangkok, Thailand Setelah sekian lamanya tak pergi gig hardcore. Kali ni saya sempat menyaksikan sendiri Earth Crisis perform secara live di Bangkok. Memang perasaan dia lain macamlah. Akhirnya, saya dapat lihat dengan mata kepala sendiri band favourite saya ni…