by admin

Bulan Puasa di Era Covid 19

Ramadan Mubarak! Setelah lebih kurang setahun tak blogging, kini saya kembali ke alam maya untuk menyampaikan amanat di bulan yang mulia ini. Takdelah amanat sangat pun. Biasanya saya ni suka menulis dan blogging ni agak therapeutic bagi diri saya. Cumanya, kengkadang cetusan idea ataupun pendapat saya ni mungkin dianggap kontroversial atau tak boleh digunpakai. Tetapi,…

by admin

Selamat Tahun Baru 2019

Pejam celik, pejam celik dah sampai pon kita ke penghujung tahun 2018. Banyak jugaklah yang berlaku dalam tahun ni. Tak dapat nak huraikan satu persatu. UMNO kalah PRU-14 Peristiwa yang paling bersejarah bagi tahun 2018 adalah kekalahan UMNO-BN di dalam PRU ke-14. Akhirnya, berkubur jua satu gabungan parti-parti lapok yang telah memerintah Malaysia sejak sekian…

by admin

JUDGE: Live In Bangkok 2018

  DATE: Sunday Oct 14, 2018 Venue: Brownstone (On Nut Soi 25, Sukhumvit 77) Ticket: 900 B. Opening Act: Monument X, God Hates, No Is Not, High Voltage  Time Start : 6 :00 pm Promoter: Blast Magazine More Info: YOS 081-6923961 / FB : leesic666 Booking Ticket: Transfer your money to Kasikorn Bank 065-2-50722-0 Saranpong Sookpanon   Share this…

by admin

PRU Ke-14: Hari Penentuan

Marilah mari pergi mengundi, Jangan lupa kewajipan pada negara.   Setelah kita dijemukan dijamukan dengan kempen demi kempen oleh Barisan Nasional dan Pakatan Harapan selama beberapa minggu, akhirnya telah tiba masanya kita menjalankan tanggungjawab kepada negara. Samada kita nak renew kontrak kita dengan kerajaan Barisan Nasional (yang memerintah dah 60 tahun) ataupun kita ingin menyahut…

by admin

Happy New Year 2018

  Selamat Tahun Baru 2018. Begitu pantas masa berlalu, kini kita sudahpun berada dalam tahun 2018. Satu tahun, yang diharapkan, dapat membawa seribu satu makna dalam kehidupan kita. Di awal tahun sebegini kita kembali dengan azam yang baru. Azam tahun lepas pon entah settle, entah tak. Apapun, kita menutup tirai 2017 dengan jayanya dengan semangat…

by admin

Madball Live In Bangkok

Madball: Live in Bangkok Friday, 8 Dec 2017 | 7.00 – 11.00 pm Hollywood Ratchada 4 Bangkok, Thailand   Wow… sekali lagi Bangkok menjadi the place-to-be dengan persembahan kumpulan lagenda hardcore New York, Madball. Pastinya ramai peminat hardcore teruja dengan perkembangan ni. Bangkok ni memang tempat special kot. Baru beberapa bulan lepas saja diorang jemput…