by admin

Seruan Nostalgia: Kedai Auntie di Campbell Complex

Dulu time kitorang mula berjinak-jinak dengan irama punk + metal, Kedai Auntie di Kompleks Campbell ni lah antara tempat kami berkunjung. Waktu tu saya dan bandmates, Shahrul Ismail dan drummer, Hadri Ibrahim, sering bertandang ke sini. Tujuannya adalah untuk mendapatkan kaset-kaset underground yang lazimnya tidak terdapat di pasaran mainstream. Kaset-kaset copy atau “kaset fotostat” inilah menjadi medium…

by admin

Selamat Menyambut Merdeka & Hari Raya Aidiladha

Salam Merdeka! Tahun ni negara kita menyambut kemerdekaannya yang ke-60. Dah 60 tahun kita merdeka rupanya. Kebetulan pula sambutan kemerdekaan pada tahun ni back-to-back dengan Raya Haji/korban. Dan, kita pula baru habis menganjurkan Sukan SEA. Jadinya, memang sibuk lah time ni. Apapun, Selamat Merdeka dan Selamat Hari Raya.       Share this on :

by admin

Google Doodle Sempena Hari Kelahiran Allahyarham P. Ramlee

22 Mac 2017: Sempena Hari Kelahiran Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang ke-88, pada hari ni, Google memperingati tarikh bersejarah ini ke dalam Google Doodle nya (Doodle tu kat laman muka utamanya di www.google.com), hari ni sahaja. Untuk pengetahuan umum, Allahyarham dilahirkan pada 22 Mac, 1929. Bila teringat kembali jasa dan pengorbanan beliau, kita tak dapat lari dari terasa…

by admin

National Day of Mourning – 22nd August 2014

Tomorrow, the bodies of 20 Malaysian nationals will arrive back on home soil to be received with full honour in Malaysia’s National Day of Mourning. The 20 are among the 43 Malaysians on the ill-fated Malaysia Airlines flight MH17 which was shot down by pro-Russian separatists over east Ukraine during a flight from Amsterdam to Kuala Lumpur on July 17. In total, 298…

by admin

Happy Darwin Day 2014

To all Darwinians and Evolutionists out there. I’d like to wish you all a Happy Darwin Day!!! For those not in the know, Darwin Day is a celebration to commemorate the anniversary of the birth of Charles Darwin on 12 February 1809. The day is used to highlight Darwin’s contribution to science and to promote science in general. If you’d like…