by admin

R.I.P. Chester Bennington

Berita terkini. Penyanyi utama band terkemuka Linkin Park, Chester Bennington, meninggal dunia siang tadi disyaki bunuh diri. Beliau meninggalkan seorang isteri dan enam orang anak. Berita sebegini tentu mengejutkan ramai pihak di dalam industri muzik dan juga para peminat Linkin Park. Saya amat menganggap Chester sebagai seorang yang berjaya me-mainstream kan music underground di dalam…

by admin

Astaghfirullah… Benarkah Siti Kasim Dah Murtad?

  Murtad?!!! Astaghfirullah… mengucap dulu. Bawak bertenang, adik, kakak & abang-abang sekalian. Tarik nafas panjang-panjang. Tarik… lepas. Tarik… lepas. Tarik… tahan… dan lepassss. Lega sikit bukan? OK, sekarang kita dah bernafas lega, bolehlah kembali kepada topik yang hangat di atas. Topiknya… “Benarkah Siti Kasim Dah Murtad?” Ni berikutan kenyataan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria (gambar)…

by admin

Google Doodle Sempena Hari Kelahiran Allahyarham P. Ramlee

22 Mac 2017: Sempena Hari Kelahiran Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang ke-88, pada hari ni, Google memperingati tarikh bersejarah ini ke dalam Google Doodle nya (Doodle tu kat laman muka utamanya di www.google.com), hari ni sahaja. Untuk pengetahuan umum, Allahyarham dilahirkan pada 22 Mac, 1929. Bila teringat kembali jasa dan pengorbanan beliau, kita tak dapat lari dari terasa…

by admin

Autobiography: Muhammad Ibn Musa al-Khawarizmi

Abū ʿAbdallāh Muḥammad ibn Mūsā al-Khwārizmī (Arabic: عَبْدَالله مُحَمَّد بِن مُوسَى اَلْخْوَارِزْمِي‎), earlier transliterated as Algoritmi or Algaurizin, (c. 780, Khwārizm – c. 850) was a Persian mathematician, astronomer and geographer during the Abbasid Empire, a scholar in the House of Wisdom in Baghdad. Share this on :