Looking for Noorhayati Noordin

Mencari kenalan lama saya, Noorhayati Noordin (klik sini untuk gambar), yang telah lama menghilangkan diri akibat penyakit ganjil yang telah memaksa beliau mendapatkan rawatan di UK sejak tiga tahun yang lalu.

Diberitakan bahawa Noorhayati Binti Noordin, atau mesra dipanggil Ann atau Anne, sudah pun kembali ke tanahair dan kini menjalani kehidupan seperti biasa walaupun terdapat khabar angin yang mendakwa beliau sudah mati. Saya berjaya menghubungi seorang anak buahnya yang mengesahkan bahawa  Noorhayati Noordin masih lagi hidup dan masih meneruskan kegiatan lamanya. Bagaikan mati hidup semula rasanya.

Harap Noorhayati Noordin dapat menghubungi saya kerana ada seorang rakan sekerja yang “bermati-matian” nak jumpa dia face-to-face. Gamaknya terlampau rindulah tu.

Maklumat terkini yang saya perolehi ialah Noorhayati Noordin kini bekerja di Kuala Lumpur.

Noorhayati Noordin ni sudah pun berkahwin dan mempunyai tiga orang anak. Pernah mendakwa dirinya ahli kerabat DiRaja dan berkelulusan PhD (Pizza Hut Delivery kot?). Barangkali, habuk pon tarak. Hobinya pula suka menyampaikan cerita bahawa dia ni sakit (lumpuh separuh badan) dan nak pinjam wang bagi membiayai rawatan perubatannya setiap bulan yang berjumlah ribuan ringgit dan juga pembiayaan anak buahnya yang melahir anak luar nikah (drama apakah ini?). Wang tersebut tidak akan dibayar balik walau sesen pon. Dia guna buat apa pon kita tak tahu. Wang haram tu – takkan bagi anak-pinak makan kot.

Apapun, kepada sesiapa yang mengenali Noorhayati Noordin ini, harap bolehlah menghubungi saya. Disertakan gambar-gambarnya sebagai rujukan. Pinta tolong sebarkan info ini.

 

Share this on : Share on FacebookShare on TwitterShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

3 thoughts on “Looking for Noorhayati Noordin

  1. Assalamualaikum en.. kenal ke dia ni?? Rasa macam tak Percaya.. baru semalam cerita dengan suami pasal dia.. Terus suami saya Google Nama dia

    1. Walaikum salam Puan,

      Saya buat entry ini pasal nak bantu seorang kawan yang terpaksa menanggung beban hutang yang dahsyat berikutan “cerita palsu” yg direkacipta oleh Pn. Norhayati Noordin ini bahawa kononnnya dia memerlukan wang utk biaya kos pembedahan & kos saraan anak buahnya. Kawan saya yg ditipu ini mempercayai 100% cerita putar alam ini dan mula berhutang keliling pinggang (pinjam duit dgn famili, rakan dan ah long) bagi membantu Pn. Noorhayati. Sampaikan dia sendiri tak berduit dan tak makan. Dia mula kutip sisa makanan dari tong sampah sebab tak cukup makan. Sehinggakan dia sakit tenat.

      Sebagai manusia, saya tak sampai hati melihat kawan saya yg ikhlas ni ditipu hidup-hidup. Bila saya ungkitkan hal ini (bahawa dia kemungkinan ditipu), dia akan marah. Saya juga ada memujuk mangsa untuk membuat repot Polis tapi dia enggan.

      Tapi Alhamdulillah, selepas saya terbitkan blog post ni, Pn. Noorhayati ni nampaknya dah tak ganggu kawan saya lagi.

      Harap kalau ada lagi mangsa selepas ni, sudilah membuat laporan Polis.

      1. Maafkan sy en.. sbb dia no ex staff HKL.. sy pn tau masalah dia tp tak tau smpi mcm ni.. dia pn byk pinjam duit sy.. sy pn diberitahu dia menjalani pembedahan di luar negara.. kanser katanya.. nasib baik sy tak jdi mcm kawan en.. kerana kesiankan dia diri sndiri Yang merana.En Kita pm kat email je la.. ni atas permintaan suami saya sbb atas dasar keselamatan sy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *