by admin

Earth Crisis bakal perform di Asia Tenggara

Good news! Kumpulan hardcore straightedge terkemuka tahun 90-an, Earth Crisis, bakal mengadakan konsert di tiga lokasi di Asia Tenggara iaitu Bangkok, Jakarta dan Singapura pada bulan May 2017. Butir-butirannya adalah seperti berikut: Bangkok | 5 May 2017 (Fri)Venue: Live RCA, 94, 23/92-94 RCA Alley10310 Bangkok, Thailand Tickets: Click here Singapore | 6 May 2017 (Sat) 1 Commonwealth Lane149544 Singapore,…

by admin

Kes Bunuh Kim Jong Nam

Saya rasa persoalan yang bermain di fikiran semua orang sekarang ni ialah siapa yang bertanggungjawab di dalam kes pembunuhan Kim Jong Nam? Adakah Pyongyang? Kumpulan anti-Korea Utara? Pembunuh upahan? Individu berkepentingan? Atau, ada kisah lain? Setakat ni takde siapa lagi yang mengaku menjadi dalangnya. Jadi yang kita mampu buat hanyalah speculate pasal kes ni. Pihak Polis telahpun menahan…

by admin

Salah Tangkap Khalwat, Suami Isteri Saman JAWI

Pada pengamatan saya, kelakuan penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) kali ni sudah melampaui batas. Apa taknya, pasangan suami isteri yang sah pun boleh kena tangkap basah dan dituduh berkhalwat. Lebih menyedihkan lagi, kedua-dua tertuduh, Mohd Ridhuan Giman, 34, dan isterinya, Siti Sarah Maulad Abdullah, 26, diperlakukan dengan begitu biadap sekali ketika tangkapan dibuat. Ni memaksa kedua-dua pasangan…

by admin

Bagaimana Nak Repair Duit Koyak?

Sekali-sekala kita dapat wang kertas yang koyak seperti contoh-contoh di bawah ini. Ada yang terkoyak sikit, ada yang dah koyak rabak, dan ada pulak yang terkoyak habis (putus kepada dua atau beberapa bahagian). Contoh 1: Koyak bucu. Contoh 2: Koyak rabak. Contoh 3: Koyak habis ni. Disclaimer: Wang kertas dalam gambar-gambar atas ni memang dah terkoyak dah. Bukan saya yang koyakkan….

by admin

Ice cream at Swensen’s, IOI City Mall, Putrajaya

  Kali terakhir saya pekena aiskrim Swensen’s ni lebih 25 tahun dulu. Masa tu saya zaman sekolah lagi. Sekali-sekala lepas sekolah kitorang akan singgah sat kat Swensen’s Seksyen 14, PJ (sama row dengan McDonald’s). Diorang jugak ada branch kat Damansara Jaya (dekat dengan Atria Shopping Gallery, dulunya dikenali sebagai Atria Shopping Centre). Situ pun kitorang lepak jugak sebab dekat dengan kedai…

by admin

Awas! Perogol Bersiri Kembali ke Malaysia.

  Kita sedia maklum pasal kepulangan perogol bersiri, Selva Kumar Subbiah, yang dah kembali ke Malaysia setelah menjalani hukuman penjara selama 24 tahun di Canada. Selva Kumar, 57, yang didapati bersalah merogol dan mencabul kehormatan puluhan wanita di Canada (sekitar tahun 80-an) tetap dibebaskan walaupun dibimbangi akan mengulangi jenayah seksual itu lagi. Ramai yang merasakan Selva Kumar ni masih lagi…

by admin

Lima Ditahan Polis Ekoran Kes Pukul Pemandu Lori

  Saya percaya ramai dah pon tonton klip video kes seorang pemandu lori dibelasah dengan kejam ekoran kemalangan kecil di Bukit Antarabangsa. Saya berani katakan nilah antara klip video yang menimbulkan kemarahan rakyat Malaysia. Saya akui, lepas saya tengok video tu pon memang ada rasa sakit hati. Apa taknya, disebabkan eksiden kecik macam ni pon pemandu lori tersebut, Nasrul…

by admin

Goodbye 2016, Hello 2017

Pejam celik, pejam celik. Dah pun sampai ke penghujung tahun 2016. Kejap sangat rasanya. Azam saya tahun lepas adalah untuk memblog lebih kerap lagi daripada tahun sebelumnya. Dan, rasanya hasrat tu tercapai. Secara puratanya, saya mengupdate blog ini dalam 4-5 kali sebulan. Sebelum tu hanya sebulan sekali je kot. At least ada peningkatan sikit. Saya…

by admin

Lagi Kes Kena Tangkap Khalwat, Kali Ni Imam Muda

Nak dijadikan cerita, seorang imam muda dikenakan hukuman penjara 14 hari dan denda sebanyak RM 2900 di atas kesalahan berkhalwat. Tertuduh, Mohd Noruddin Salam Noluwi, 29, dan pasangannya, Siti Khadijah Md Ghazali, 27, mengaku bersalah di hadapan Hakim Shaiful Azli Jamaludin. Link berita boleh klik di sini. Kedua-duanya ditangkap khalwat oleh pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam…

by admin

Anggota Polis Maut Terjun Bangunan, Elak Dicekup JAIS

Sedih. Kes macam ni tak sepatutnya berlaku. Sorang anggota Polis maut setelah terjun daripada tingkat empat sebuah pangsapuri di Pandan Perdana kerana nak melarikan diri daripada serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS). Setakat ni, identiti mangsa tak didedahkan. Untuk link berita ini boleh klik di sini. Insiden sebegini bukanlah kali pertama berlaku. Dah berapa ramai yang terkorban…

by admin

Dilarang Merokok: Kes #1

  Ni saya punya first kes di dalam siri post “Dilarang Merokok”. Apa yang ingin saya highlightkan di sini adalah berkenaan sikap orang tak bertanggungjawab yang menghisap rokok merata-rata tempat. Terutamanya di Zon Larangan Merokok. Tabiat merokok ni buruk dan membahayakan kesihatan (diri perokok itu sendiri dan orang sekelilingnya). So, kes pertama ni saya amik…