by admin

Bantuan Diperlukan: Abd Manaf Mohd Noh

Salam 1 Malaysia, Seorang warganegara Malaysia, Abd Manaf Mohd Noh, 81, atau dikenali sebagai Tok Manaf, kini berada dalam keadaan kritikal di Seoul, Korea setelah mengalami masalah jantung. Lebih memilukan kos rawatan serta pembedahan telah menjangkaui RM 800 ribu. Beliau dimasukkan ke sebuah hospital di Korea setelah mengadu sesak nafas dan letih ketika bersiar-siar dengan…

by admin

Madball Live In Bangkok

Madball: Live in Bangkok Friday, 8 Dec 2017 | 7.00 – 11.00 pm Hollywood Ratchada 4 Bangkok, Thailand   Wow… sekali lagi Bangkok menjadi the place-to-be dengan persembahan kumpulan lagenda hardcore New York, Madball. Pastinya ramai peminat hardcore teruja dengan perkembangan ni. Bangkok ni memang tempat special kot. Baru beberapa bulan lepas saja diorang jemput…

by admin

Selamat Menyambut Merdeka & Hari Raya Aidiladha

Salam Merdeka! Tahun ni negara kita menyambut kemerdekaannya yang ke-60. Dah 60 tahun kita merdeka rupanya. Kebetulan pula sambutan kemerdekaan pada tahun ni back-to-back dengan Raya Haji/korban. Dan, kita pula baru habis menganjurkan Sukan SEA. Jadinya, memang sibuk lah time ni. Apapun, Selamat Merdeka dan Selamat Hari Raya.       Share this on :

by admin

Earth Crisis Menyerlah di Adrenaline 2017, Bangkok

Earth Crisis: Live in Bangkok Friday, 5 May 2017 | 6.00 – 11.00 pm Hollywood Awards Ratchada Soi 4 Bangkok, Thailand Setelah sekian lamanya tak pergi gig hardcore. Kali ni saya sempat menyaksikan sendiri Earth Crisis perform secara live di Bangkok. Memang perasaan dia lain macamlah. Akhirnya, saya dapat lihat dengan mata kepala sendiri band favourite saya ni…

by admin

Ada Apa Dengan Zakir Naik?

Betul ke Dr. Zakir Naik ni menyokong ideologi pengganas? Pengganas? Nampak macam orang baik je. Tapi, kalau tak benar, kenapa ramai yang benci sangat kat dia?  Sampai boleh kena banned dari menjejakkan kaki ke UK dan Canada. Dan, pasal apa negara kita begitu teruja mengundang dia datang ke sini? Siap nak bagi taraf kerakyatan lagi. Adakah kita ni baik tak bertempat? Hmmm……

by admin

Kes Bunuh Kim Jong Nam

Saya rasa persoalan yang bermain di fikiran semua orang sekarang ni ialah siapa yang bertanggungjawab di dalam kes pembunuhan Kim Jong Nam? Adakah Pyongyang? Kumpulan anti-Korea Utara? Pembunuh upahan? Individu berkepentingan? Atau, ada kisah lain? Setakat ni takde siapa lagi yang mengaku menjadi dalangnya. Jadi yang kita mampu buat hanyalah speculate pasal kes ni. Pihak Polis telahpun menahan…

by admin

Awas! Perogol Bersiri Kembali ke Malaysia.

  Kita sedia maklum pasal kepulangan perogol bersiri, Selva Kumar Subbiah, yang dah kembali ke Malaysia setelah menjalani hukuman penjara selama 24 tahun di Canada. Selva Kumar, 57, yang didapati bersalah merogol dan mencabul kehormatan puluhan wanita di Canada (sekitar tahun 80-an) tetap dibebaskan walaupun dibimbangi akan mengulangi jenayah seksual itu lagi. Ramai yang merasakan Selva Kumar ni masih lagi…

by admin

BERSIH kembali lagi. Kali ini Bersih 5.

  BERSIH kembali lagi dengan siri protes jalanannya yang ke-5 atau BERSIH 5. Bakal diadakan pada 19 November 2016, BERSIH 5 diharapkan dapat menarik lebih ramai orang untuk menyertai perhimpunan aman ini. Jadi yang berkelapangan tu jomlah ramai-ramai kita join. BERSIH atau Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (The Coalition for Clean and Fair Elections) adalah gabungan NGO-NGO tanahair yang…

by admin

Ustaz Haron Din Meninggal Dunia

Innalillah wa inna ilaihi rajiuun. Mursyidul Am PAS, Ustaz Haron Din, meninggal dunia pada jam 10.10 pagi semalam setelah dimasukkan ke dalam wad ICU di Stanford University, Amerika Syarikat akibat masalah jantung. Allahyarham dikatakan mengalami komplikasi jantung sebelum ini dan dirawat di hospital berkenaan sejak beberapa hari lepas. Sebelum ni Allahyarham pernah menjalani angiogram lewat tahun lepas….