Hampir setiap tahun kami sekeluarga celebrate Earth Hour ni. Cumanya tahun lepas jelaa saya tak berkesempatan. Terpaksa kerja time tu.
Family saya mula meraikan Earth Hour ni sejak mula ia diperkenalkan lagi (mungkin tahun 2010 atau 2011 gitu). Kami akan memadamkan semua lampu-lampu (dan kebanyakan perkakas elektrik) di rumah selama sejam pada hari tersebut. Itulah komitmen kami terhadap kempen Earth Hour ini. Rasanya, ramai juga di Malaysia yang menyokong kempen ini.
Pada tahun ini, Earth Hour jatuh pada hari ni, Sabtu, 25 Mac 2017, dan bermula dari jam 8:30 hingga ke 9:30 malam. Tak lama, sejam je pon.
Jadi, marilah ramai-ramai menunjukkan kesungguhan kita demi bumi yang tercinta. Jangan lupa untuk switch off lampu jam 8:30 mlm nanti.